5x nieuws uit Edmonton & Jasper in Canada

4 mei 2022

Nu de dagen weer langer zijn en de temperatuur omhoog gaat, staat ook de prachtige natuur in Canada weer volop in bloei. Het nieuwe platform Edmonton-Jasper.nl staat boordevol inspiratie over de stad Edmonton en het nabijgelegen Jasper National Park in Canada. Ontdek hier alles voor je volgende reis naar de Canadese Rocky Mountains. Benieuwd wat er nog meer allemaal in Edmonton en Jasper gebeurt? In deze blog delen we de 5 belangrijkste nieuwtjes!

Jasper Indigenous Exhibit – 2022

Al meer dan tien jaar werkt Jasper National Park namelijk samen met vertegenwoordigers van meer dan 20 inheemse partnergemeenschappen, om samen een ​​tentoonstelling te ontwerpen en te realiseren. De tentoonstelling omvat landschapsarchitectuur, looppaden, meubels, verlichting, kunstwerken en een bronzen sculptuur. Tijdens deze tentoonstelling staat een bronzen beeld centraal. Om dit beeld heen komen verschillende panelen waarop oorspronkelijke bewoners hun band met Jasper National Park uitleggen. Een uitgelezen kans om de geschiedenis van het park vanuit een ander perspectief te leren kennen.

Nieuw hotel opent in Jasper National Park

Er is meer nieuws! voor het eerst in 40 jaar opent er een nieuw hotel in Jasper National Park: Forest Park Hotel Jasper. De hotels Sawridge Inn en Conference Centre worden samengevoegd en vormen zo een nieuw hotel. De oude kamers worden in een nieuw modern jasje gestoken, geïnspireerd op de ruimte en natuur rondom het hotel. Gelegen aan de rand van de stad, omgeven door prachtige bergen en dichte naaldbossen, zal dit hotel het ideale uitvalsbasis zijn voor bezoekers die zich willen onderdompelen in de natuur. Ook het centrum is dichtbij, binnen enkele minuten loop je door de levendige winkelstraten en geniet je van het culinaire aanbod van de stad. Enthousiast geworden? Bekijk de mogelijkheden bij 333travel voor een uniek verblijf in Forest Park Hotel Jasper.

New Forest Park Hotel | © Tourism Jasper

Het pas geopende Forest Park Hotel in Jasper | © Tourism Jasper

Ontdek de historie van de Métis Crossing

Ook in Edmonton staan er veel nieuwe projecten op de planning dit jaar. Bijvoorbeeld de Métis Crossing, dit gebied viert het verhaal van de Métis Nation van Alberta. Deze bevolking stamt af van de Inheemse bevolking, en geeft vanaf dit jaar nieuwe workshops over hun traditionele ambachten. Neem deel aan een van de rondleidingen en laat je verrassen door culinaire belevenissen in Alberta. Je kunt ook zelf op pad gaan, maak bijvoorbeeld een tocht met een kano of wandel door het museum of het historische dorp en leer meer over de geschiedenis van de Métis-bevolking.

Toeristen bezoeken het culturele centrum Métis Crossing | © Explore Edmonton

Toeristen bezoeken het culturele centrum Métis Crossing | © Explore Edmonton

Verblijf in de nieuwe The Lod Métis Crossing Boutique Lodge

Wil je naast de activiteiten ook in je accommodatie de sfeer van de Métis-bevolking ervaren? Dat kan! In The Lodge at Métis Crossing zijn namelijk 40 kamers geheel ingericht in Métis stijl. De architect Tiffany Shaw-Collinge staat bekend om haar keuze voor traditionele kunst en verhalen die de geschiedenis en de leefstijl van de bevolking weergeven. Zo hebben de bedden een met de hand genaaide quilt, deze wordt speciaal gemaakt door vrouwen van de New Dawn Métis Women’s Society. De planning is dat de kamers eind november worden geopend in de Métis Crossing.

Geo Domes in Elk Island National Park

Maak je bezoek aan Edmonton af met een nacht in de nieuwe Geo Domes in Elk Island. Het verblijf in een van deze doorzichtige koepels is eigenlijk een soort glamping. Doordat de domes in Elk Island National Park liggen, is dit de perfecte locatie om sterren te kijken. Dit park is namelijk onderdeel van de Dark Sky Preserve. Kijk vanuit je bed naar de sterrenhemel en geniet van de rust en natuur in Canada. Er is nog meer te beleven in de omgeving. Ga bijvoorbeeld kanoën of wandel door de prachtige natuur. Ongeacht het seizoen valt er genoeg te beleven in Elk Island National Park.

De geodomes in Elk Island National Park | © Explore Edmonton

De geodomes in Elk Island National Park | © Explore Edmonton

REIZEN NAAR CANADA

Dit is hét moment om een reis naar Canada te boeken, want het reisadvies van de Nederlandse overheid voor reizen naar Canada is groen. Daarbij zijn Edmonton en Jasper ook nog verrassend goed bereikbaar. KLM vliegt 3 keer per week van Schiphol naar Edmonton International Airport. Ontdek de hippe en jonge stad Edmonton en ga op avontuur in de prachtige natuur van Jasper National Park. Enthousiast geworden? De mooiste reizen naar Canada vind je op Edmonton-Jasper.nl.

Fotocredit header: © Explore Edmonton

Ook interessant