De natuur ontwaakt in Edmonton en Jasper

24 mei 2023

In de Canadese Rockies is het voorjaar aangebroken en dat betekent dat de eerste bloemen tot bloei komen en dat dieren zich steeds meer laten zien. Hoog tijd om de winterjas op te ruimen en je koffers in te pakken voor een lentereis naar Edmonton en Jasper! Geniet in Edmonton van maar liefst 18 zonuren per dag terwijl je door de gezellige wijken struint of een festival bezoekt. Vanaf Edmonton is Jasper National Park goed bereikbaar: een walhalla voor avonturiers! Vanaf 29 mei 2023 voegt KLM een vierde directe vlucht naar Edmonton International Airport toe aan het vluchtschema.

Verken de gezellige wijken van Edmonton

Edmonton is een stad vol levendige wijken en elk van deze wijken heeft zijn eigen charme en unieke sfeer. Een paar van de populaire wijken in Edmonton zijn de 124th Street shopping district, Old Strathcona (bij locals bekend als Whyte Ave), de French Quarter en Downtown, inclusief het vernieuwde ICE District. In de lente zijn er verschillende activiteiten te beleven in deze wijken. Proef lekkere taartjes bij een bakkerij in de French Quarter of shop de leukste accessoires bij een van de luxe boetieks op 124th Street. Bij lekker weer strijk je neer op een terras van een bar of restaurant in de gezellige wijken Old Strathcona en White Avenue.

Edmonton is een walhalla voor winkelliefhebbers | © Explore Edmonton

Spot wilde dieren in Jasper National Park

In Jasper National Park voelen veel wilde dieren zich thuis. Denk bijvoorbeeld aan elanden, berggeiten, dikhoornschapen, beren en wolven. Naast deze grote dieren zijn er ook veel verschillende vogelsoorten en kleine dieren zoals marmotten en pika’s die je met een beetje geluk tegen kunt komen. Het voorjaar is een van de beste momenten om wilde dieren te spotten. We raden je aan om een van de rondleidingen met een gids te doen. Zij weten waar je de dieren het beste kunt spotten en hoe je de dieren op een respectvolle manier kunt benaderen.

Beren in Jasper National Park | © Tourism Jasper / Coulter Schmitz

Leef je uit op een van de festivals in Edmonton

Edmonton is de festivalhoofdstad van Canada. De komende tijd staan er veel festivals en culturele evenementen op de agenda. Een paar van de bekendste festivals zijn het Edmonton International Fringe Theatre FestivalK-Days en Taste of Edmonton. Een ander evenement dat je niet wilt missen is het Heritage Festival. Tijdens dit evenement staat de multiculturele diversiteit van Edmonton centraal. Dit is nog maar een greep uit de boordevolle agenda. Op de website van Explore Edmonton vind je de volledige evenementenkalender.

Edmonton is de festivalhoofdstad van Canada | © Brandon Mattice

Ga op avontuur in de Canadese Rockies

Als je van outdoor-activiteiten houdt, dan is Jasper National Park de place to be. Er zijn talloze wandelmogelijkheden, variërend van korte routes tot meerdaagse hikes door ruig terrein. Verder vind je er honderden kilometers aan mountainbike routes. Het nationale park staat verder bekend om de vele kristalheldere meren en rivieren. Deze lenen zich perfect voor watersporten zoals kajakken en kanoën. Vergeet ook zeker niet je zwembroek of hengel mee te nemen als je een plons wilt maken of van vissen houdt. Tourism Jasper heeft de leukste wateractiviteiten voor je op een rij gezet.

Kajakken in Jasper National Park | © Tourism Jasper / Ryan Bray

Verblijf in de mooiste accommodaties van Edmonton en Jasper

In welke wijk je ook verblijft, in Edmonton zijn genoeg opties om comfortabel te overnachten. Ook buiten de stad vind je mooie opties. Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van de oorspronkelijke bevolking, dan is The Lodge at Métis Crossing wat je zoekt. Een andere unieke optie zijn de Geodomes van Elk Island Retreat. Ook in Jasper National Park zijn veel unieke manieren om de nacht door te brengen. Verblijf bijvoorbeeld in een van de gezellige cabins of lodges die het park rijk is. Op Edmonton-Jasper vind je verschillende pakketten met meerdaagse reizen van reisorganisaties. Tijdens deze reizen verblijf je ook in de mooiste accommodaties.

Op Elk Island Retreat overnacht je midden in de natuur | © Explore Edmonton

Extra informatie

  • Op het platform Edmonton-Jasper.nl vind je veel meer inspiratie en de beste pakketten voor je reis naar deze mooie bestemmingen.
  • Met KLM vlieg je drie keer per week rechtstreeks naar Edmonton International Airport. Deze vluchten zijn op dinsdag, donderdag en zaterdag. Vanaf 29 mei 2023 wordt hier een vierde vlucht op maandag aan toegevoegd.
  • Op de website van Tourism Jasper vind je veel tips voor je reis naar Jasper.
  • Wil je lokale ondernemers ondersteunen en korting tijdens je verblijf in Edmonton? Koop dan een van de voordeelpassen.

Credit header: © Mike Seehagel

Ook interessant