Edmontons River Valley

River Valley

De North Saskatchewan River loopt dwars door Edmonton, met daarnaast een uitgestrekte vallei die zowel in de zomer als in winter vele mogelijkheden biedt voor outdooractiviteiten. Zo vind je hier bijvoorbeeld meer dan 150 km aan wandelpaden die zich perfect lenen voor langlaufen, snowshoeing en fat-tire biking. Of doe mee met een Segway tour bij River Valley Adventure Co. Als je wilt genieten van een geweldig uitzicht op de skyline van Edmonton, neem dan de 100 Street Funicular. Dit is een gratis vervoermiddel dat je van het centrum van Edmonton rechtstreeks naar de River Valley brengt.

River Valley Adventure Co. 

Segway tour

Bij het maken van een Segway Tour denk je er waarschijnlijk aan om dit te doen in de zomermaanden, maar in Edmonton kun je het hele jaar door op de Segway stappen! Trek je winterjas aan en vergeet je handschoenen niet mee te nemen en ga met deze excursie op een tour door de River Valley van de stad, dat in de winter is bedekt met een dik pak sneeuw. De vallei heeft meer dan 150 km aan paden, genoeg te ontdekken dus! Onder leiding van een gids ga je op zoek naar de mooiste plekjes in de vallei.

Fietshuur

De River Valley is tijdens de winter werkelijk adembenemend. Er is geen betere manier om de omliggende natuurgebieden te verkennen dan met een fatbike! Bij River Valley Adventure Co. kun je al een fatbike huren vanaf €17 per uur! De River Valley is het grootste stedelijke parklandschap in Noord-Amerika. Er zijn meer dan 150 kilometer aan paden tot je beschikking. Meer informatie over de verhuur bij River Valley Adventure Co. is hier te vinden.

Edmonton Regional Helicopter

De beste manier om Edmonton te verkennen? Vanuit de lucht natuurlijk! Met de helikoptervlucht ontdek je de stad vanuit een wel heel bijzonder perspectief, een ervaring om nooit meer te vergeten. De vlucht volgt de North Saskatchewan rivier en brengt je o.a. over de Edmonton River Valley, het parlementsgebouw van Alberta, Muttart Conservatory, Rogers Place en natuurlijk de skyline van de stad. Voel je als een celebrity terwijl je met een privé helikopter over de stad, de rivier en de meren rondom de stad vliegt. Je kunt kiezen voor een vlucht van 30 of 40 minuten. Prijzen v.a. $450 / €300 per vlucht (max. 3 personen). Voor meer info kijk op deze website.

Sneeuwschoenwandeling in de River Valley

Een leuke manier om winters Edmonton te zien en ervaren, is met een sneeuwschoenwandeling! Bij River Adventure Valley kun je een set sneeuwschoenen huren en er op eigen houtje op uittrekken. Tijdens jouw sneeuwschoenavontuur ontdek je de mooie omgeving van Edmonton en de River Valley. Sneeuwschoenen huren kost $27 / €23 voor een hele dag.

 

Meer Edmonton

Wat je nog meer van deze stad kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie