De 5 beste zomerevenementen in Edmonton

12 mei 2022

Edmonton staat niet voor niets bekend als de festivalhoofdstad van Canada, want er is het hele jaar door van alles te beleven. Nu de zon zich steeds vaker laat zien en de temperaturen oplopen krijgen we al helemaal zin om cultuur te snuiven of van muziek te genieten op een festival. In deze blog zetten we de 5 beste zomerfestivals voor je op een rij. 

EDMONTON INTERNATIONAL STREET PERFORMERS FESTIVAL | 8 t/m 17 JULI 2022

Tijdens het Edmonton International Street Performers Festival wordt Churchill Square in het centrum van Edmonton omgetoverd tot een openluchtcircus waar ’s werelds beste lokale, nationale en internationale straatartiesten samenkomen. Dit jaar zorgt de samenwerking met het bekende Works Art & Design Festival voor een nog breder aanbod. ‘StreetFest’ staat in het teken van spectaculaire optredens, comedy, muziek, variétévoorstellingen en acrobatiek. Daarnaast kun je workshops doen om de entertainer in jezelf los te maken. Het leuke aan dit festival is dat de artiesten naar jou toe komen en aangezien en dat je daardoor keer op keer verrast wordt. Als je trek hebt gekregen van alle entertainment, dan kun je bij een van de vele eetkraampjes een lekkere hap scoren.

Street Performers Festival | © Explore Edmonton

Een food truck op het Street Performers Festival | © Explore Edmonton

TASTE OF EDMONTON | 21 T/M 31 JULI 2022

Neem een voorproefje op wat Edmontons food scene te bieden heeft bij West-Canada’s grootste food festival! Proef van de heerlijke gerechten van meer dan 50 lokale restaurants en food trucks. Tijdens workshops kun je leren koken zoals de professionals dat doen. Ga op een culinair avontuur onder het genot van heerlijke muziek, want Taste of Edmonton biedt meer dan alleen de heerlijkste gerechten. Tijdens het festival kun je daarnaast genieten van de beste optredens tijdens het grootste openluchtconcert van heel Canada met uiteenlopende bands en artiesten.

EDMONTON INTERNATIONAL FRINGE THEATRE FESTIVAL | 11 T/M 21 AUGUSTUS 2022

Edmontons hippe wijk Old Strathcona is het podium voor Noord-Amerika’s grootste en oudste Fringe Theatre Festival. Op Edmonton Fringe Festival treden 1.600 lokale, nationale en internationale artiesten 10 dagen lang op en elk genre komt aan bod. Loop door dit gebied in Edmonton en geniet van de vele optredens van straatartiesten. De optredens vinden zowel plaats in bekende gebouwen zoals ATB Financial Arts Barns, Varscona Theatre en de Walterdale Playhouse, maar ook in kleinere pubs en winkels. Voor kinderen is er Theatre for Young Audience.

Fringe Theatre Festival | © Explore Edmonton

Edmonton Fringe Festival is voor jong en oud | © Explore Edmonton

EDMONTON HERITAGE FESTIVAL | 30 JULI T/M 1 AUGUSTUS 2022

Het Edmonton Heritage Festival is een gezinsvriendelijke mengelmoes van culturen over de hele wereld. Proef culinaire hoogtepunten, koop kunstwerken en luister naar mensen die vertellen over de rijke multiculturele gemeenschappen die ze in Canada hebben gecreëerd. Op het festival vind je meer dan 70 kraampjes die meer dan 90 landen en culturen vertegenwoordigen. Tijdens dit festival staat het vieren van culturele diversiteit centraal. Let op! Om dit festival te bezoeken, heb je tickets met een tijdslot nodig. Tickets zijn gratis, maar je hebt er wel een nodig om binnen te komen.

Feestelijke optreden tijdens Edmonton Heritage Festival | © Explore Edmonton

Feestelijke optreden tijdens Edmonton Heritage Festival | © Explore Edmonton

K-DAYS | 22 T/M 31 JULI 2022

K-Days is een extravagant festival vol attracties, games, muziek, eten en avontuur. Alleen al de attracties en games zij een bezoek helemaal waard. Geniet van de vuurwerkshow en proef het perfecte vlees van de barbecue en andere lekkernijen. Neem de kinderen mee naar Kids Zone, waar ze een aantal van de beste entertainers voor kinderen kunnen zien. Ontdek de Indigenous Experience met authentiek eten, winkels en entertainment. Ga naar de Mainstage voor geweldige concerten. Verder is er Midway, Explore Agriculture of de Maker Faire… en dat is nog maar het begin. Er is voor ieder wat wils op de K-Days van Edmonton!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Credit fotoheader: Explore Edmonton

Ook interessant