Andere activiteiten in Jasper

Golf

De Fairmont Jasper Park Lodge is ontworpen door Stanley Thompson en wordt gezien als een van de beste golfbanen van Canada. Dit geweldige golfresort heeft 18 holes met veel variatie. Vanuit het hele park heb je een adembenemend uitzicht over de omliggende bergen. Een must-visit voor iedere golfer!

Spa & wellness

Na een lange dag in de natuur is er niets lekkerder dan helemaal tot rust komen in een van de spa en het wellnesscentrum van Fairmont Jasper Park Lodge. Neem een heerlijke massage of doe een gezichtsbehandeling bij echte professionals en voel je als herboren. Je vindt hier het volledige overzicht van alle mogelijkheden en behandelingen.

Paardrijden

Paardrijden is een hele bijzondere manier om Jasper National Park te ontdekken. Er zijn verschillende paardenroutes door de Canadian Rockies die je stuk voor stuk langs de mooiste plekken brengen. Bij zowel Jasper Park Trail Rides als Jasper Stables Trail Rides kun je kiezen uit tochten van één, twee en drie uur.

Musea en historische bezienswaardigheden

Jasper heeft veel lokale musea die elk op hun eigen manier het verhaal van de geschiedenis van de regio vertellen. Als je over de geschiedenis wilt leren is de Historic Gallery een echte aanrader. Voor sommige historische bezienswaardigheden hoef je het museum niet eens in. De Mystery Rock, de Two Brothers Totem Pole en Locomotive 6015 kom je tegen als een wandeling maakt door het stadje.

Kunst en galerieën 

Ervaar de artistieke kant van de Canadian Rockies in de galerieën van Jasper. Hier laten Canadese kunstenaars zien wat ze in hun mars hebben. In het centrum van Jasper vind je een van de grootste kunstgalerieën van West-Canada. Mountain Galleries is een voorbeeld van een galerie die lokale kunstenaars ondersteunt en promoot.

Planetarium

In 2011 heeft de Royal Astronomical Society of Canada Jasper National Park aangewezen als een Dark Sky Preserve, dit zijn gebieden waar ’s nachts bijna geen kunstmatige verlichting zichtbaar is. Hierdoor zie je alle sterren en planeten extra goed. Kijk naar de eindeloze sterrenhemel en droom lekker weg. In het planetarium worden meerdere activiteiten gepland. Kijk hier voor het meest actuele overzicht.

Meer Jasper National Park

Wat je nog meer van Jasper National Park kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie