Hiken, wandelen en fietsen

Of je nou een korte wandeling wilt maken, een meerdaagse tocht wilt afleggen of de natuur met de mountainbike wilt verkennen, in Jasper National Park kan het allemaal. Het gebied biedt oneindig veel kilometers wandelpaden en mountainbikeroutes door de prachtige natuur. De perfecte manier om het nationale park op een actieve manier te verkennen!

Dagwandelingen

Sinds de oprichting van Jasper National Park in 1907 is er een groot netwerk van wandelpaden aangelegd. De wandelpaden zijn van alle niveaus en je kunt ze met of zonder gids afleggen. Wat zeker is: je komt adembenemende natuur tegen.

Een paar van de mooiste dagwandelingen:

Pyramid Overlook Loop

Maligne Canyon Half Day Hike

Opal Hills Loop Trail

Bekijk hier een overzicht van alle dagwandelingen.

Meerdaagse hikes

Meerdaagse hikes zijn de ultieme manier om je verbonden te voelen met de natuur. Je overnacht midden in de natuur, ver van de bewoonde wereld. Na meerdere dagen wandelen in de natuur voel je je voldaan en ben je helemaal tot rust gekomen.

De mooiste meerdaagse wandelroutes:

Skyline Trail

Tonquin Valley meerdaagse hike

Backpacking 101

Bekijk op de website van Jasper een overzicht van alle meerdaagse wandelingen.

Mountainbiken & Fietsen

Jasper National Park is perfect om te mountainbiken en fietsen. De mountainbikeroutes zijn eindeloos en zowel beginners als gevorderden kunnen zich heel prima vermaken. Ben je minder avontuurlijk en wil je het park op een gewone fiets verkennen? Ook dat is mogelijk op de vele verharde fietspaden. Ook zijn er verschillende opties voor e-bikes en begeleide routes.

Je kunt mountainbikes en (elektrische) fietsen huren bij verschillende organisaties in Jasper. Bekijk het meest actuele overzicht van fietsverhuurlocaties en begeleide tours op de website van Jasper.

Meer Jasper National Park

Wat je nog meer van Jasper National Park kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie