Duurzaamheid en milieu

We weten als geen ander hoe fijn het is om nieuwe bestemmingen te ontdekken. We weten ook dat je meer van je reis geniet als je weet dat er bewust met het klimaat wordt omgegaan. De stad Edmonton, Jasper National Park, KLM en Edmonton International Airport nemen allemaal maatregelen om de belasting voor het klimaat zo laag mogelijk te houden.

Edmonton

Edmonton grijpt de ‘nieuwe start’ na de coronamaatregelen aan als een kans om het toerisme op een milieubewustere manier op te bouwen. Duurzaamheid is synoniem geworden met Edmonton. Er is bijvoorbeeld veel aandacht voor milieuvriendelijk openbaar vervoer. Edmonton heeft 13 km aan lightrailspoor in 2022 en is van plan tegen 2040 klimaatneutraal te zijn. Steeds meer bedrijven en particuliere initiatieven sluiten zich aan bij dit doel. Op deze pagina vind je meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van Edmonton.

Jasper National Park

Voor Jasper staat duurzaamheid centraal bij vrijwel alle beslissingen die worden genomen. De gemeente Jasper ligt bij het Jasper National Park, dat opgenomen is in de Federal National Parks Act die de bescherming van de natuur verplicht stelt. Jasper staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de thuisbasis van het grootste toegankelijke Dark Sky Preserve. De inwoners van Jasper hechten veel waarde aan het milieu en streven ernaar voorlopers te zijn op het gebied van duurzaam toerisme. De gemeente en de bedrijven die binnen het park actief zijn, zetten zich in om milieubeheer te bevorderen en ervoor te zorgen dat activiteiten, diensten en faciliteiten zo duurzaam mogelijk zijn. Jasper heeft een uitgebreid duurzaamheidsplan dat beleid, procedures en voorschriften beschrijft voor zowel bedrijven als individuen die in het park wonen. 

KLM

Vliegtuigen worden steeds zuiniger, maar nog steeds produceren ze een hoeveelheid CO2. Er zijn verschillende opties om de CO2-uitstoot nog verder te compenseren om zo jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Tijdens het boeken van je reis kan je bijvoorbeeld je CO2-uitstoot compenseren door je aan te sluiten bij het CO2ZERO-plan van KLM (dit kost voor een retourticket Edmonton ongeveer €10,50) of een bedrag te betalen aan GreenSeat of Trees for All. Genieten van een verre reis is belangrijk, maar iets terug doen voor het milieu is ook belangrijk. Daarnaast heeft KLM een Fly Responsibly pagina met meer informatie over het verkleinen van je ecologische voetafdruk.

Edmonton International Airport

Ook Edmonton International Airport heeft oog voor het klimaat en heeft duurzaamheid als belangrijke pijler. Op het gebied van duurzaamheid ligt de focus vooral het terugbrengen en scheiden van afval en het gebruik van minder en groenere energie. In het jaarlijkse Sustainability Report legt de luchthaven verantwoording af over hun behaalde doelen.