Verantwoord reizen

Reis buiten het hoogseizoen

Er zijn meerdere manieren om een minder grote impact op de natuur te maken of om de lokale bewoners (financieel) te ondersteunen. Reis bijvoorbeeld vaker buiten het hoogseizoen. Zo kan overtoerisme voorkomen worden, wat ook bijdraagt aan een mooiere beleving van de bestemming. Verder helpt een bezoek in het laagseizoen ook lokale ondernemers, die het buiten het hoogseizoen vaak rustiger hebben.

Vlieg minder vaak, maar reis wel langer

Transport is vaak een grote bijdrager aan je CO2-uitstoot wanneer je op reis gaat. Hoe vaker je dus reist, hoe meer uitstoot je creëert. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor één lange reis in plaats van meerdere korte tripjes. Voor jezelf heeft het ook als voordeel dat je meer tijd hebt om de bestemming te ontdekken.

De langste reis die wij aanbieden op Edmonton-Jasper is Jasper Ski- en Winteravontuur.

We hebben een aantal tips voor je om je vliegreis bewust(er) te maken/te boeken. Zo maakt het bijvoorbeeld een verschil bij welke luchtvaartmaatschappij je boekt. Alle reizen die aangeboden worden op Edmonton-Jasper.be, maken gebruik van KLM als luchtvaartmaatschappij. Lees hier meer over verantwoord vliegen met KLM.

KLM is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Zo waren zij in januari 2021 de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld met een commerciële vlucht waarbij het vliegtuig vloog op duurzame synthetische kerosine. Ook geven zij proactief tips hoe je als reiziger jouw voetafdruk verkleint. Een van de tips is bijvoorbeeld om minder bagage mee te nemen. Meer gewicht betekent namelijk ook een hoger brandstofverbruik. Verder is Air France-KLM vaker uitgeroepen tot leider in de luchtvaartsector bij de Dow Jones Sustainability Index. Dit is de belangrijkste indicator om te zien in hoeverre het bedrijf sociale en milieuvoorzieningen promoot.

Op de bestemming

Ben je eenmaal op de bestemming aangekomen? Dan zijn er nog een aantal dingen waarin je een bewuste keuze kan maken.

 1. Besteed lokaal: Wanneer je de mogelijkheid hebt om een aankoop te doen bij lokale ondernemers, dan raden wij dat ten zeerste aan. Je hebt hiermee een directe impact op de lokale gemeenschap en vaak komen de producten uit de streek. Enkele lokale ondernemers in Edmonton en Jasper zijn: Wee Book Inn, Situation Brewing, Blackbyrd en Sugared & Spiced.
 2. Pas op met activiteiten met (wilde)dieren: Het laatste wat je op reis wil doen is het verstoren van de natuur en de wilde dieren die daar leven. Houd daarom altijd ruim afstand zodat de dieren niet schrikken. De activiteiten die vanuit Edmonton en Jasper aangeboden worden, naar bijvoorbeeld Elk Island National Park, worden enkel geboekt bij lokale organisaties die respectvol omgaan met de natuur. Volg tijdens een activiteit ook altijd de instructies van de gidsen op voor de mooiste ervaring voor jezelf en om zo min mogelijk impact te maken op de natuur.
 3. Ga wandelen of fietsen: Leuke activiteiten die ook nog eens geen extra uitstoot opleveren zijn wandelen en fietsen. Daarbij geeft het je de mogelijkheid om de omgeving te ontdekken op jouw eigen tempo. Mooie wandelingen die je in en bij Edmonton en Jasper kunt maken zijn (Let op! Sommige trails zijn enkel in de zomer open):
  1. Pyramid Overlook Loop
  2. Malign Canyon Halfday Hike
  3. Skyline Trail
  4. Wapakwanis Plant Walk

Wat de bestemming al doet

Ook op locatie word er aandacht besteed aan het milieu. Zo is het vliegveld van Edmonton bezig met het bouwen van een Sustainability Campus, heeft Edmonton als doel om in 2040 klimaatneutraal te zijn, voert Jasper het Sustainability Plan uit en zijn er bij het skigebied Marmot Basin meerdere initiatieven voor het milieu. Zo wordt afval zo veel mogelijk hergebruikt, promoten zij het gebruik van elektrisch vervoer en zijn er voorzieningen om respectvol en bewust om te gaan met de wilde dieren met wie zij de natuur delen.

 

Veilig op reis

Reisadvies

De kleurcode van Canada is op dit moment groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn als in Nederland. Lees op de website nederlandwereldwijd.nl alles over het reisadvies voor Canada.

Betrouwbare reisorganisatie

Een wintersportreis boeken naar Canada doe je gemakkelijk bij reisorganisaties aangesloten bij Edmonton-Jasper.be. Deze zijn allemaal lid van de GFG, waardoor je profiteert van extra zekerheden bij het boeken van je reis. Ook hanteren veel reisorganisaties de annuleringsvoorwaarden van de GFG. Het is echter ook aan te raden om te zorgen voor een goede annuleringsverzekering.

Reis- en annuleringsverzekering

Het is verstandig om, voordat je op reis gaat, een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan namelijk voorkomen dat je onverwachts hulp nodig hebt. Het is fijn als je dan kan terugvallen op je verzekering.

Meer Edmonton & Jasper

Wat je nog meer van deze bestemmingen mag verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie