SkiSnowboard_MarmotBasin_CRMikeGere-JasperPhotoTours-custom

Marmot Basin

De powder snow experience in Marmot Basin

De Canadese Rocky Mountains staan bekend om de droge poedersneeuw die hier ieder jaar weer met meters uit de lucht komt. Dit geldt ook zeker voor Marmot Basin, hét sneeuwzekere skiresort van Jasper National Park. Door het subarctische klimaat dat grenst aan een droog landklimaat zijn de condities voor sneeuw hier super: tussen oktober en mei valt er veel sneeuw dat door het droge klimaat uitermate lang blijft liggen en van sublieme kwaliteit is en blijft! Nog steeds niet overtuigd? Lees dan verder om alle voordelen van het skigebied te ontdekken en bekijk gelijk de video op de pagina om nog wat meer inspiratie op te doen. Ontdek Marmot Basin!

NIEUW: nieuwe skilift in skigebied Marmot Basin

In skigebied Marmot Basin in Jasper National Park is een nieuwe skilift in aanbouw. De Knob Quad skilift brengt je naar een hoogte van 2.518 meter in minder dan 8 minuten. Zowel de top als de skipiste voor gevorderden The Cirque zijn vanaf wintersportseizoen 2023/2024 nog beter bereikbaar! Het startpunt van de lift bevindt zich op een hoogte van 2.125 meter, met een hellingslengte van 1.087 meter. De lift heeft een snelheid van 2,3 meter per seconde en een capaciteit van 1200 personen per uur. De Knob Quad betekent een ware transformatie voor het bovenste gedeelte van Ski Marmot Basin. Omdat deze lift de al bestaande lift vervangt. Hierdoor kom je nog hoger op de berg.

Jasper - Marmot Basin

Feiten & Cijfers over Marmot Basin

Het skiresort van Jasper National Park is Ski Marmot Basin. Het diverse skigebied biedt zowel voor de beginnende als de ervaren skiër genoeg mogelijkheden en is ieder jaar sneeuwzeker. Met de hoeveelheid sneeuw, gemiddeld 500 cm per seizoen, duurt het wintersportseizoen in Marmot Basin wel 6 maanden. Hierbij is de temperatuur in januari, de koudste maand, maximaal -8 graden Celsius. Het skigebied telt 91 skipistes en 7 liften (allemaal stoeltjesliften, behalve de Magic Carpet beginnerslift). Het hoogste punt bevindt zich op 1980 meter hoogte en de langste afdaling is 5,6 kilometer lang.

Wanneer is de beste reistijd om te skiën in Canada?

De beste reistijd om te skiën, snowboarden en andere wintersporten te beoefenen in Canada is van midden december tot midden april.

 

Marmot Basin Skipiste

Rust en Ruimte

Marmot Basin staat in de omgeving eigenlijk bekend als een skigebied waar je altijd kunt genieten van de rust, de ruimte en de overweldigende natuur van Jasper National Park. Doordat Ski Marmot Basin over het algemeen niet druk is, ontdek je hier bij iedere off-piste-afdaling – waar volop mogelijkheden voor zijn – weer nieuwe stukken waar nog niemand sporen heeft getrokken. Een heerlijke ervaring die je vrijwel alleen hier kunt beleven! Deze sneeuw is overigens een van de fijnste om in te skiën, want de Canadese Rocky Mountains zijn gezegend met de beroemde ‘powder snow’. Deze sneeuw blijft poederig en droog, omdat de lucht hier droog is en er (bijna) nooit regen op valt. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de sneeuw niet nat en zwaar wordt en dagenlang in de ideale staat blijft liggen om er overheen te glijden. Wat misschien nog het beste nieuws is van alles: er staan (bijna) nooit rijen voor de liften! Zodra je beneden bent, kun je dus meteen weer de berg op zonder dat je maar een minuut hoeft te wachten.

Bekijk de pistekaart:

Lessen en passen

Skischool
Nog niet bedreven in de kunst van het skiën of snowboarden? No worries, ook daar hebben ze een oplossing voor in Marmot Basin. Bij de skischool kan je onder leiding van gecertificeerde (Engels sprekende) instructeurs je eerste bochten in de sneeuw maken, of  je techniek naar een hoger niveau tillen.

Skipassen
Voordat je de bergen van Marmot Basin op kunt, heb je natuurlijk een skipas nodig. Boek je jouw reis via Edmonton Jasper? Dan is jouw skipas standaard bij de reis inbegrepen, waardoor je maar liefst van 50% korting profiteert! Kan je geen genoeg krijgen van de berg en wil je nog een extra dag bij boeken? Momenteel zijn de prijzen van de skipassen nog niet bekend, maar die zullen zo snel mogelijk bekend gemaakt worden op de website van Marmot Basin zelf.

Skiles Marmot Basin

Materiaal huren

Bij Marmot Basin kun je ski’s, snowboards en ander materiaal huren. Voor zowel ski’s met schoenen als een snowboard met schoenen, betaal je dezelfde prijs. Per dag betaal je ongeveer 53 Canadese dollars (€36), met een aflopende prijs als je voor meerdere dagen huurt.

Ski's huren Marmot Basin

Hoe kom je er?

Veel reisorganisaties hebben een huurauto opgenomen in hun reizen op Edmonton-Jasper.nl, waardoor je de vrijheid hebt om zelf te beslissen wanneer je naar Marmot Basin rijdt en ook hoe laat je weer terug gaat naar je hotel. Marmot Basin beschikt over een ruime parkeerplaats waar je de auto vaak gemakkelijk kwijt kunt.

Als je geen huurauto hebt (of als je niet met de auto wilt gaan), kun je ook gebruik maken van de dagelijkse shuttleservice. Verschillende hotels in Jasper zijn aangesloten bij deze service. Normaal kost een retourticket van je hotel naar de piste $14, maar als je boekt via de reisorganisaties op Edmonton-Jasper.nl krijg je deze service er gratis bij tijdens je gehele verblijf! De shuttle tickets kunnen worden opgehaald bij de balie van het hotel op vertoon van je skipas.

Vertrektijden (vanaf verst gelegen hotel) Jasper – Marmot Basin:
08.00 uur – 09.30 uur – 11.45 uur
Vertrektijden vanaf Marmot Basin – Jasper:
14.30 uur – 15.45 uur – 17.00 uur

Verblijf je in de Fairmont Jasper Park Lodge dan kun je gebruikmaken van de speciale shuttleservice van het hotel.

↠ Meer informatie over de shuttlebus vind je hier.

@argenel - Jasper naar Marmot Basin

Faciliteiten op de berg

In Marmot Basin vind je drie horecafaciliteiten: één aan de voet en twee halverwege de berg. Aan de voet van de berg vind je de Caribou Chalet, waar je een café en restaurant vindt. Op het midden van de berg vind je twee hutten: de Paradise Chalet en de Eagle Chalet. Deze twee aangrenzende chalets zijn de thuisbasis van Paradise Cafetaria, Charlie’s Bar en de Eagle’s Grill & Lounge. Genoeg mogelijkheden dus om jezelf weer even op te laden na wat uurtjes op de piste! Geniet van een heerlijke maaltijd of warm jezelf op met een dampende mok thee of koffie. Op zonnige dagen smaakt een biertje met uitzicht op de prachtige bergen van Jasper National Park natuurlijk nog beter! Aan de voet van het skigebied vind je ook een winkel waar je alle ski gear die je nodig hebt kunt kopen. Handig als je iets vergeten bent of als iets sneuvelt op de piste!

Kijk voor meer informatie over het skigebied op SkiMarmot.com.

Faciliteiten op de berg - Marmot Basin

Meer Jasper National Park

Wat je nog meer kunt verwachten van Jasper National Park

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie