Festivals en evenementen

Edmonton staat bekend als de festivalhoofdstad van Canada. Het hele jaar door worden er de meest uiteenlopende festivals georganiseerd. De inwoners van Edmonton zijn altijd in voor een feestje! Dat het kouder wordt, hoeft niet te betekenen dat er buiten geen plezier meer gemaakt kan worden. Dat bewijzen de vele winterfestivals in Edmonton wel.

All is Bright | 18 november 2023

Een van de hipste buurten van Edmonton zet zijn feestverlichting aan tijdens het All is Bright Festival. Aanschouw geweldige vuur- en lichtdansers, warm je op in de gezellige borreltuinen, bereid heerlijke hapjes boven het vuur en ontdek nog veel meer. Het spektakel vindt plaats op 124th Street bij Helen Nolan Park tussen 107th en 109th Avenue.

Deep Freeze: A Byzantine Winter Fête | januari 2024

Geniet van winterse flair, eten, kunst, cultuur en winterplezier—inclusief races in echte vrieskisten! Maak een geweldige wandeling, slenter of draf door het Alberta Avenue district en laat je betoveren door prachtige ijssculpturen, liedjes, dans en smakelijke verrassingen die de verhalen en culturen van Canada’s Oekraïense, Frans-Canadese en inheemse gemeenschappen delen. Baan je een weg naar het Deep Freeze Festival!

Chiseled: Edmonton International Ice Carving Competition | januari 2024

Dit festival stond voorheen bekend als Ice on Whyte en staat helemaal in het teken van ijssculpturen. Chiseled vindt plaats in het ICE District! Bekijk het werk van ’s werelds beste beeldhouwers. Kunstenaars hebben 34 uur om hun werk te voltooien, waarbij de prachtige eindresultaten op de laatste worden onthuld!

 

Flying Canoë Volant | 31 januari t/m 3 februari 2024

Flying Canoë Volant is een creatief, interactief en cultureel evenement waar je de lokale geschiedenis op verschillende manier leert kennen. Geïnspireerd door de legende van de Vliegende Kano en Franse Canadese, Eerste Naties en Métis tradities, verlicht dit evenement het prachtige Mill Creek Ravine en de Franse wijk van Edmonton. Kijk rond en geniet an de culturele rijkdom van Edmonton.

Silver Skate Festival | 9 t/m 19 februari 2024

Al meer dan 30 jaar is het Silver Skate Festival een spektakel van kunst, cultuur, recreatie, sport en culinaire hoogstandjes! Sommigen noemen het een winterwonderland, anderen een “echte Canadese ervaring”, en na deelname aan dit besneeuwde 10-daagse festival heb je er waarschijnlijk je eigen naam voor. Voel de wind in je gezicht terwijl je over de grootste schaatsvijver van de stad glijdt en luistert naar een melodieus assortiment van in Edmonton gemaakte muziek in het hart van Hawrelak Park. Nadat je trek hebt gekregen, kun je genieten van geweldige culinaire ervaringen!

Canadian Birkebeiner Ski Festival | 9 t/m 24 februari 2024

Haal de avonturier in je naar boven, bind je ski’s om en race over de loppet tijdens de Canadian Birkebeiner Ski Festival! Voel de adrenaline als je over het laatste stuk baan glijdt voordat je in een deken van witte sneeuw valt. De vermoeidheid na de sprong duurt maar even, maar het gevoel van voldoening en waardering voor een van de oudste wintersporten zul je nooit vergeten.

Meer Edmonton

Wat je nog meer van Edmonton kunt verwachten

NBBS Reizen

Winter Wonderland Alberta

Skisafari, 11 dagen