Festivals en evenementen

Edmonton staat bekend als de festivalhoofdstad van Canada. Het hele jaar door worden er de meest uiteenlopende festivals georganiseerd. De inwoners van Edmonton zijn altijd in voor een feestje! Dat het kouder wordt, hoeft niet te betekenen dat er buiten geen plezier meer gemaakt kan worden. Dat bewijzen de vele winterfestivals in Edmonton wel.

All is Bright | 20 november 2022

Op 20 november is het weer zo ver. De welbekende 124th Street in Edmonton heet je van harte welkom tijdens het jaarlijkse All is Bright Festival. De Wijk wordt helemaal verlicht waardoor je jezelf bevindt in een winterwonderland. Het festival zit tussen 107th en 109th Avenue met een main stage in het Helen Nolan Park. Geniet van een lekker warm drankje, heerlijk eten en de lokale kunstwerken.

Flying Canoë Volant | 1 t/m 5 maart 2023

Van 1 tot 5 maart kan je er weer van genieten. Doe mee aan een van Edmontons meest speciale festivals. Tijdens het Flying Canoë Volant Festival wordt de rijke geschiedenis en de tradities van Edmonton gevierd. De feesten gaan tot de late uurtjes door. Vergeet ook zeker niet om op 4 en 5 maart naar de Edmonton Ski Club te gaan. Hier kan je de iconische Flying Canoë Races met eigen ogen aanschouwen.

Silver Skate | 11 t/m 20 februari 2023

Al meer dan dertig jaar lang wordt het Silver Skate Festival gevierd. Hiermee is het dan ook het langst bestaande festival van Edmonton. Wat begon als een klein schaatsevenement groeide uit tot een van de feesten van het jaar. Van schaatsen in de ochtend tot met zijn allen zitten bij het grote kampvuur in de avond met een drankje.  Wees van 11 tot 20 februari aanwezig en geniet van het oudste festival van Edmonton.

 

Ice on Whyte | 27 januari t/m 6 februari 2023

Dit is zonder enige twijfel een van de meest unieke festivals die Edmonton te bieden heeft. Dit festival staat helemaal in de naam van het carven van ijs. Dit festival heet dan ook Ice on Whyte. Prachtige beelden worden gesneden uit het bevroren water. Dinosaurussen, vissen die uit het water springen, een vrouw op een paard of een zeemeermin. Niks is te gek voor deze kunstenaars.

Dit festival is te bezoeken van 27 januari tot 6 februari. Pak je kans en zie hoe een blok bevroren water wordt uitgewerkt tot een echt meesterwerk.

Meer Edmonton

Wat je nog meer van Edmonton kunt verwachten

Fairmont Jasper Park Lodge - Credit: Roth and Ramberg Photography Inc

Kriski.be

Winterpret Deluxe in Jasper

Luxe, 9 dagen