Culinaire hoogtepunten in Edmonton

Op het gebied van eten en drinken heeft Edmonton voor elk wat wils. Wil je een avond lang tafelen onder het genot van goede wijn of heb je zin in een snelle hap in een lokaal café? In Edmonton kan het allemaal. De echte sfeer van Edmonton proef je tijdens een van de vele food tours.

Geïnspireerd door de oorspronkelijke inwoners

Wil je een bijzondere authentieke ervaring?
Dineer dan eens bij een van de restaurants waar koks aan het roer staan die afstammen van de oorspronkelijke inwoners van de omgeving van Edmonton.
Brad en Cindy Lazarenko zijn Métis en organiseren ‘Indigenous Mondays’, op deze dag staan de ‘Three Sister’ ingrediënten centraal.
Dit zijn: maïs, pompoen en bonen.
Deze komen van nature veel voor in de regio en spelen in cruciale rol in de cultuur van de oorspronkelijke bewoners.
Er zijn nog veel ‘Indigenous Chefs‘, dus genoeg keuze!

Alberta Food Tours

Tijdens deze 3 uur durende food tour geniet je van maar liefst 6 tot 10 proeverijen!
Daarnaast zullen de gidsen interessante verhalen vertellen over de geschiedenis, kunst en het dagelijkse leven in de ‘foodie-buurten’ van Edmonton. Deelnemers aan de tour hebben de kans om de lokale chef-koks en ondernemers te ontmoeten die allemaal meehelpen aan de culinaire reputatie die Edmonton heeft opgebouwd.
Na de tour heb je lekker gegeten en ken je de stad weer een stuk beter. Albert Food Tours weet het culturele en het culinaire perfect met elkaar te verbinden. De tour gaat door de wijk Old Strathcona, dit is de oudste wijk van de stad.

Alberta Food Tour: Strathcona Brunch and Bakeries

Met deze Alberta Food Tour ontmoet je jouw gids in restaurant MEAT in Old Strathcona waar je geniet van Eggs Benedict, hash browns, jus d’orange en koffie.
Zoetekauwen kunnen genieten van een ovenvers koekje bij Sugared and Spiced Bakery.
Daarna is het tijd voor nog een lekkernij bij Ohana Donuterie.
Geniet van uiteenlopende smaken bij Made by Marcus ice-creamery en drink een kenmerkende chai tea in Remedy Café.
Deze tour is geweldig als je meer wilt weten over de geschiedenis, kunst en architectuur van Edmonton terwijl je door de stad loopt met een local.Er zijn nog veel meer opties voor een heerlijke brunch.

 

 

Edmonton Brewery Tours

Deze tour is speciaal voor bierliefhebbers. Edmonton Brewery Tours neemt gasten mee op een reis door de lokale bloeiende ambachtelijke bierscene! Terwijl ze rondleiden langs meerdere brouwerijen, proef je veel verschillende bieren, elk met hun eigen unieke, lokale verhaal.

Get Cooking

Het maakt niet uit of je een doorgewinterde pro bent of een ambitieuze foodie, Get Cooking geeft kooklessen in een relaxte, intieme setting. Je leert hier alles over eten van Thais tot aan Italiaans, Franse Bistro en meer.
Er is gegarandeerd een les aanwezig die aansluit bij jouw smaakpalet.
Het is ook mogelijk om groepslessen te volgen.

Prairie Gardens and Adventure Farm

Na een korte rit ten noorden van Edmonton bevind je je tussen weelderige pompoenvelden, rijen kiemgroenten en mooie verzorgde tuinen. De lokale Prairie Gardens en Adventure Farm bieden een perfecte omgeving waar je het gehele jaar kan genieten van allerlei soorten evenementen, waaronder het Fire Roasters Culinary Adventure voor groepen.

Old Red Barn Farm to Table Dinners

The Old Red Barn bevindt zich op een familieboerderij. Dit restaurant biedt een “Taste of The Farm” ervaring in het hart van de boerderij. Dit unieke etentje vindt buiten plaats op de veranda, of op de bovenste zolder van de schuur uit 1950. Kijk uit over de rustige Whitemud Creek en pittoreske akkers terwijl je geniet van je diner. The Old Red Barn richt zich op lokaal geproduceerd voedsel, ondersteunt lokale boeren en leert je hoe voedsel op de boerderij wordt geproduceerd.

Meer Edmonton

Wat je nog meer van deze stad kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie