Historische bezienswaardigheden in Edmonton

Edmonton kent een lange en rijke geschiedenis. De stad speelde al een centrale rol toen Alberta nog bij het Britse Rijk hoorde, is sterk beïnvloed door de immigratie vanuit Europa en heeft zich inmiddels ontpopt tot de festivalstad van Canada. Een aantal historische bezienswaardigheden brengen je terug naar vervlogen tijden.

Ukrainian Cultural Heritage Village

De Ukrainian Cultural Heritage Village ligt op slechts 5 minuten rijden van Elk Island National Park. Een populaire dagplanning is dan ook om de ochtend in Elk Island National Park door te brengen om daarna in de loop van de middag naar the Ukrainian Cultural Heritage Village te gaan.

Word een tijdsreiziger en stap meer dan 125 jaar terug in de tijd! De geschiedenis komt tot leven bij het Ukrainian Cultural Heritage Village, een openluchtmuseum dat toont hoe het moet zijn geweest voor de eerste bewoners van Oost-Alberta van 1891 tot 1930.

Ontdek meer dan 35 gerestaureerde historische gebouwen, waaronder een school, Eastern Byzantine Rite kerken, een smederij, opererende graansilo’s, boerderijen, een huis gemaakt van turf en nog veel meer. Ook zijn er demonstraties van hoe oude ambachten werden uitgevoerd.

Fort Edmonton Park

Stap terug in de tijd en ervaar vier verschillende tijdperken in het verleden van Edmonton: de dagen van de pelshandel en de pioniersjaren van 1885, 1905 en 1920. Verken het park met een stoomtrein, bezoek een Penny Arcade of voel de opwinding van een echte Midway-beurs uit 1920. Als je van geschiedenis houdt, is Fort Edmonton Park dus zeker een aanrader!

De nieuwe aanwinst van het park is de Indigenous Peoples Experience. Bekijk het leven vanuit het perspectief van de First Nations en Métis Peoples en leer over hun rijke geschiedenis.

Alberta Legislature

The Ledge” is een bijnaam voor het parlementsgebouw (Legislature) van Alberta. Het gebouw is een prachtige verzameling van marmeren pilaren, sierlijk gesneden hout en Beaux-Arts architectuur. Dagelijks kun je tijdens een rondleiding door “The Ledge” zien hoe het er aan toe gaat in de politiek van Alberta. Het parlementsgebouw is 362 dagen per jaar geopend. De entree en rondleidingen zijn geheel gratis.

Meer Edmonton

Wat je nog meer van Edmonton kunt verwachten

Bekijk de reizen

Vind jouw droomvakantie